Про підготовку Пунктів незламності на Донеччині говорили сьогодні на онлайновій нараді із правоохоронцями, рятувальниками і місцевими адміністраціями.

Як повідомив в.о. начальника Донецької обласної військової адміністрації Ігор Мороз, усього в області налічується 207 Пунктів незламності, із яких 187 уже розгорнуті та готові приймати людей. Крім того, ДСНС має 3 мобільні Пункти, створені на базі спеціальних автомобілів. Вони містять до 25 спальних місць і в разі потреби можуть бути оперативно розгорнуті в будь-якій точці.

Як і в минулому році, з міркувань безпеки адреси Пунктів незламності в інтернеті не розголошуються. Інформацію про це доводитимуть людям на місцях. Росіяни вже неодноразово цілеспрямовано били по цим точкам, а ставити під загрозу життя людей неможна.

Велику увагу під час наради приділили забезпеченню зв’язку - як мобільного, так і інтернету. Абсолютна більшість Пунктів незламності мають оптоволоконне підключення до інтернету, у 73 працює Старлінк.

«У цілому це дуже гарний показник, однак проблеми є і можуть виникнути нові — до всього готові», - наголосив Ігор Мороз.

Обговорили також особливості доступу до Пунктів незламності та їхнього наповнення. Облаштувати пункти намагаються таким чином, щоб там було комфортно проводити час і дорослим, і дітям.

Завдяки послідовній державній політиці та допомозі міжнародних партнерів вільна частина Донеччини має достатню кількість Пунктів незламності, щоб успішно пройти зиму.

Як повідомлялось раніше, один із пунктів незламності Донеччини працює в Удачненській громаді.