Напередодні в соціальних мережах з’явилася інформація про те, що з Новогродівки виїхали представники місцевої влади. За роз’ясненнями журналісти телеканалу «Орбіта» звернулися до в.о. начальника Новогродівської міської військової адміністрації Олега Жужмана.

«Міська військова адміністрація знаходиться з громадою, постійно в Новогродівці. А виконком – жінки з дітьми – переміщуються в більш безпечні регіони та працюють дистанційно, тобто ведуть прийом в телефонному режимі. Тут є представники виконкому, документи обробляються і передаються мешканцям, якщо є така потреба», – розповів Олег Жужман.

Сам очільник громади продовжує працювати у Новогродівці. Працює і комунальне підприємство, яке забезпечує життєдіяльність міста.

Олег Жужман також розповів, що територія Новогродівської громади віднесена до зони активних бойових дій, тому призупинено обстеження міською комісією будівель, багатоквартирних та приватних будинків. У випадку пошкоджень або руйнувань мешканці громади можуть отримати документ від поліції, але для реєстрації в застосунку Дія та отримання компенсації цього замало.

Тому поки мешканцям громади, як і всім іншим, хто живе на території активних бойових дій, залишається чекати на зміни в законодавстві, які б спростили механізм подання заяв на компенсацію в населених пунктах, де комісії працювати не можуть.

Детальніше – в сюжеті телеканалу «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Новогродівській громаді призупинене надання адміністративних та соціальних послуг офлайн через виїзд виконавчих органів міської ради. Контакти для звернень в дистанційному режимі – за посиланням.