У бюджеті на 2020 рік передбачене підняття заробітних плат для працівників МВС, зокрема зарплати в Нацполіції піднімуть на 10%. Про це під час презентації проекту Бюджету-2020 повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передає УНН.

"На 2020 рік у бюджеті передбачено збільшення фінансування безпеки на 12,4 %. Бюджет буде – 93 млрд грн. В цілому ми доб’ємося разом підвищення заробітних плат", - сказав Геращенко.

За його словами, підвищення заробітних плат стимулюватиме людей приходити на роботу у структури МВС.

"Буде підвищена заробітна платня у національній поліції на 10%, для Національної гвардії на 10%, для Державної прикордонної служби на 15%, для Державної служби з надзвичайних ситуацій на 14%, для Державної міграційної служби на 6%", - сказав Геращенко.

За його словами, бюджет передбачає, що у 2020 році МВС запустить проект по 3200 поліцейським офіцерам громади. Це буде новий дільничний офіцер, який матиме власне приміщення, власну комп’ютерну техніку, автомобіль.

"Також ми продовжуємо програму іпотечного кредитування для родин поліцейських та співробітників служби надзвичайних ситуацій. Ми виділяємо достатньо багато грошей на нову систему кіберзахисту та оперативного реагування на надзвичайні ситуації та правопорушення", - сказав Геращенко.

Окрім того, за словами Геращенка, у 2020 році в МВС планують величезний прорив в системі фото- відеофіксації порушень ПДР. Саме за рахунок цього очікують значне зниження смертності на дорогах.