Сьогодні на гарячу лінію Контактного центру надійшли декілька звернень від мешканців м. Покровськ щодо фінансових шахраїв.

Шахраї приходять додому до літніх мешканців та намагаються взнати дані платіжних карток та іншими способами виманити гроші. Наразі відомо про дві «легенди», але впевнені, їх буде більше:

шахраї запевняють людей, що місцева влада проводить програму виявлення фальшивих банкнот. Для цього візитер просить надати на перевірку купюри номіналом 200 та 500 грн;

проходить видача грошей ветеранам труда, для чого потрібно повідомити свій банківський рахунок та інші дані, з допомогою яких зловмисники з легкістю можуть зняти кошти з вашої картки.

Особливий цинізм в тому, що шахраї приходять до маломобільних мешканців та пропонують їм свою допомогу!

Не довіряйте незнайомцям!

Не пускайте їх у помешкання!

Перш ніж надати дані чи передати гроші, дізнайтеся за номером 0800-300-101 чи проводить місцева влада ту чи іншу програму.

Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, не повідомляйте нікому зазначені реквізити, за виключенням номера картки. Він потрібен для переказу гроші на картку. Все решта – суто конфіденційні дані, які можуть бути доступні і повинні бути відомі тільки її власнику. Це стосується і повідомлень від банку, які ви отримуєте в СМС.

Будь ласка, розповсюдьте інформацію серед ваших знайомих аби вони не стали жертвами зловмисників.

Якщо шахраї все ж таки ошукали вас, ТЕРМІНОВО телефонуйте до відділу поліції: 050-020-98-46

Дякуємо свідомим громадянам, які одразу повідомили про зловмисників до Контакт-центру!

Покровська МВА