У повномасштабній війні України проти рф беруть участь десь 700 тис. українських військовослужбовців.

Про це у Фейсбуці повідомила заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, передає Укрінформ.

Вона нагадала, що з початку повномасштабної війни було зафіксовано 40 тис. випадків загибелі або поранення українців, близько 3 млн наших громадян перебувають на тимчасово захоплених територіях.

«Примусово депортовані, постраждалі від насильства, діти, які втратили батьків. Усі вони потребують допомоги професійних психологів. 700 тис. українських військовослужбовців беруть участь у війні. Відповідно, є запит на спеціалізованих психологів для учасників бойових дій та їх родин», - сказала Павліченко.

За її словами, учасники наради під головуванням Прем‘єр-міністра України Дениса Шмигаля та першої леді Олени Зеленської обговорили реалізацію Національної програми психологічного здоров‘я та психосоціальної підтримки.

«Запланували спеціалізовані навчання психологів та соціальних працівників, зокрема фахівців, які працюють в оборонному секторі. Також адаптуємо до наших потреб мобільні застосунки World Health Organization (WHO) для самодіагностики», - уточнила заступник міністра.

Вона ж під час цієї зустрічі розповіла про роботу штатних психологів системи МВС, які зосереджені на психологічній підтримці працівників системи та членів їх родин.

За її словами, психологи МВС зіткнулися з новими викликами: працювали під час евакуації жителів з гарячих точок, з тими, хто пережили полон і тортури, а також у пунктах прикордонного пропуску, на залізничних вокзалах, блокпостах, у бомбосховищах та медзакладах.

«Ворог свідомо калічить наших людей. Всі ці події залишать свій слід, але, впевнена, нам вдасться повернутися до звичного життя. Разом ми пройдемо всі випробування», - сказала заступник міністра.