З початку року на території обслуговування Покровського відділу поліції зареєстровано 89 шахрайств. Аферисти «заробили» на довірливості людей близько 2 мільйонів гривень. Шахраям грають на руку неуважність, поспішність та розгубленість самих постраждалих, які в паніці поспішають виконувати прохання «доброзичливих» аферистів.

Покровський відділ поліції наводить найпоширеніші схеми шахрайств та радить, як від них вберегтися.

1. Найпоширеніша схема шахрайств – придбання товарів на інтернет-сайтах та в соціальних мережах.

Продавець виставляє низьку ціну, але просить обов’язково передоплату, повну або часткову, відмовляється від оплати у відділені служби доставки. У таких випадках покупець, оплативши товар, його частину чи вартість доставки, досить часто залишається ні з чим.

Головне правило покупок в Інтернеті – оплачуйте товар тільки після його отримання та перевірки.

2. «Вашу картку заблоковано».

Неодноразово громадянам приходили SMS-повідомлення подібного змісту: «Шановний клієнте! Вашу картку заблоковано банком. Для розблокування зверніться до контакт-центру за номером…» Довірливий громадянин відразу телефонує на вказаний номер, а не на «гарячу лінію» банку, а шахраї, називаючись працівниками банківської установи, вивідують конфіденційну інформацію та вправно «чистять» рахунки довірливих клієнтів.

Нагадуємо, співробітники банку ніколи не надсилають SMS-повідомлення і не телефонують клієнту з невідомого номера з метою отримання конфіденційної інформації по платіжній картці та не просять назвати ці дані по телефону. Користувачі карток мають пам’ятати, що не можна розголошувати конфіденційну інформацію – кодове слово, номер картки, термін її дії, PIN-код, CVC / CVV-код (3 цифри на зворотному боці картки) – ні знайомим, ні стороннім, ні тим більше тим особам, які представляються співробітниками банку.

3. «Ваш родич потрапив у біду».

Не оминають аферисти і схеми, засновані на «родинних відносинах». Так, шахраї телефонують громадянам та повідомляють, що їх родичі потрапили в поліцію чи в лікарню, і потрібно терміново їх «врятувати». Зловмисники розраховують на ефект несподіванки. Розгублені люди стараються швидше допомогти і навіть не намагаються спочатку передзвонити і переконатися в тому, чи насправді з близькою людиною сталася біда.

Тому правоохоронці радять не називати жодних особистих даних, не панікувати, не бігти збирати гроші – а передзвонити родичу, про якого йде мова. Якщо ж додзвонитися не вдалося, а аферисти весь час надзвонюють та кваплять вас – попросити передати на хвильку телефон вашому родичу. І звісно ж, треба негайно повідомити поліцію про дзвінок – це може допомогти оперативникам затримати зловмисників.

Це найрозповсюджені шахрайські схеми, від яких найчастіше останнім часом страждали довірливі громадяни. Якщо ви чи ваші знайомі стали жертвами аферистів – не зволікайте та негайно телефонуйте у поліцію. Адже при розкритті таких злочинів головне – не втратити час.