Вночі 5 квітня Покровськ потрапив під черговий ворожий обстріл. Російські ракети поцілили по приватному сектору. Впродовж дня заяви про пошкодження майна до Контактного центру подали дві сотні мешканців. Благодійна організація «Діти нового покоління» забезпечила постраждалих гарячим харчуванням.

«Люди з ночі знаходяться на вулиці, вони вже замерзли і хвилюються – хоч трішки треба їх розрадити в цій ситуації. Продовжуємо працювати з міжнародними партнерами, сподіваємось, що вирішимо питання надання фінансової допомоги всім, хто постраждав», – зазначила заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

На місце обстрілу з гуманітарною допомогою прибули одразу кілька благодійних організацій: гуманітарна місія «Проліска», фонд «Янголи спасіння», «Відповідальні громадяни». Вони допомогли  постраждалим мешканцям будівельними матеріалами та непродовольчими товарами.

«Наша допомога полягає у наданні екстрених наборів будівельних матеріалів, якими можна закрити пошкодження. У набори входять терпаулін, плівка, OSB, кріплення. Окрім видачі самих будматеріалів, ще є комплекс допомоги – це будівельна бригада, виконроб та три робітники. Вони допомагають людям закрити вікна, укласти плівку, залатати дірки», – каже голова БФ «Янголи Спасіння» Дмитро Мишенін.

Вкотре завітали до Покровської громади представники ООН. Разом з Наталією Іваньо вони оглянули місце обстрілу, оцінили масштаби руйнувань. Їх основна місія полягає у визначенні подальших напрямків міжнародної допомоги, а також у документуванні та інформуванні про поточну ситуацію, щоб світ не втрачав уваги до України і зокрема до громад, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту.

Наталія Іваньо подякувала всім партнерам за небайдужість та всебічну допомогу у вирішенні гуманітарних питань. Жителів громади вона закликала не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, а за можливості евакуюватися. Особливо це стосується дітей, людей похилого віку, маломобільних громадян.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 5 квітня після 3:00 окупанти обстріляли Покровськ.