Сьогодні, 25 листопада, у Селидовому біля будівлі міського суду встановили камеру відеоспостереження у рамках проєкту «Безпечне місто». Про це повідомляє Територіальне управління Служби судової охорони у Донецькій області.

Вона спостерігатиме за ситуацією на дорозі та тротуарі, прилеглому до будівлі судової установи, аби цілодобово здійснювати контроль ситуації на об’єкті правосуддя.

Камери відеоспостереження планується встановити біля всіх будівель судових установ області.

Зображення з них буде виведено до чергової частини Територіального управління Служби судової охорони у Донецькій області.

Учора було підписано меморандум про співпрацю між Службою судової охорони Донеччини та громадською організацією «Схід.Юа». Цей меморандум надав можливість судовим охоронцям долучитися до реалізації програми «Безпечне місто», яка надає можливість вести відео- і аудіоархів, автоматичне оповіщення про виникнення надзвичайних ситуацій відповідних служб і організацій, надавати візуальну інформацію з місць установки камер, відновлення ходу подій на основі записаних відеоматеріалів, інтеграцію відеоінформації з інформацією інших автоматизованих систем міської інфраструктури.

Впровадження програми «Безпечне місто» дозволить максимально підвищити безпеку в судах та біля їх будівель, охопити прилеглі дороги та тротуари, більш оперативно і обґрунтовано вирішувати спірні або конфліктні ситуації на об’єктах правосуддя, ефективно боротися з кримінальними та терористичними загрозами, здійснювати моніторинг ситуації і контроль в та біля охоронюваних об’єктів.