В окрузі №50 з центром у місті Покровськ стались сутички після того, як спостерігачі помітили розбіжності у цифрах у протоколах комісій. Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, під час прийому документів від однієї з дільничних виборчих комісій спостерігачі від партій та кандидатів помітили розбіжності в протоколах, які наявні у спостерігачів, та тих, які ДВК передає ОВК.

Спостерігачі вимагали, щоб голова ОВК зачитала вголос протокол і всі цифри, які у ньому зазначено, проте голова окружної комісії відмовилась це робити і спробувала покинути приміщення. Спостерігачі спробували зупинити її фізично, заблокувавши двері.

У той час на вулиці активісти встановили кілька наметів та почали зносити шини, вимагаючи проведення чесних виборів та недопущення фальсифікацій. Поліція попросила прибрати шини, через що між мітингувальниками та правоохоронцями сталася словесна перепалка.

Близько 22:45 голову ОВК №50 забрала карета швидкої допомоги через скарги на погане самопочуття.

Як повідомляє представник одного з кандидатів у народні депутати, близько четвертої години ранку у засіданні комісії було оголошено технічну перерву до 12:00 23 липня.

За інформацією на сайті ЦВК, наразі опрацьовано 95,57% протоколів 50-го округу.

Голоси виборців розподілилися таким чином:

Руслан Требушкін (політична партія «Опозиційний блок) – 30,66%, або 18 992 голосів;

Андрій Аксьонов (самовисування) – 29,54%, або 18 303 голосів;

Тетяна Романцова (політична партія «Слуга народу) – 21,25%, або 13 163 голоси.

Залишилося опрацювати протоколи п’яти дільничних комісій: з Мирнограду, Добропілля, Покровська та двох – з Білозерського.