У 96,6% хворих коронавірус не має смертельних наслідків. Відтак переважна більшість інфікованих переносять хворобу як ГРВІ.

Про це з посиланням на сторінку Центру громадського здоров'я у Фейсбук інформує Здоров’я 24.

«Більшість людей, що хворіють на новий коронавірус, переносять його як звичайну ГРВІ. Власне, ця хвороба і є ГРВІ, але викликана невідомим раніше збудником. Так, Всесвітня організація охорони здоров'я оцінює летальність від Covid-19 на рівні 3,4%», – нагадує прес-служба Центру громадського здоров'я.

Відтак, у випадку перших симптомів ГРВІ необхідно звернутися до свого сімейного лікаря. Пам'ятайте, що звичайна медична маска не захищає від зараження коронавірусом і будь-яких інших вірусів.

Її повинні одягати люди із симптомами ГРВІ, медпрацівники та люди, які доглядають за хворими.

Редакція Здоров'я 24 також закликає не зволікати зі зверненням до лікаря у випадку "звичайної застуди". Якщо у вас з'явилися симптоми гострих респіраторних захворювань і вам вкрай необхідно вийти з дому – одягайте медичну маску та не контактуйте з іншими людьми.

Саном на 17 березня в Україні офіційно підтвердили сім випадків зараження Covid-19 та 1 летальний випадок. Чотири з цих випадків зараження відбулися безпосередньо на території України – ці люди не подорожували за кордон.

16 березня у Чернівцях від легеневої пневмонії померла жінка з підозрою на коронавірус.

Станом на 17 березня 10:00, у Центр громадського здоров'я надійшло 140 підозр на Covid-19 від початку року. 89 з них виявились негативними, 7 позитивними, а ще 42 досліджуються.