З початку року в Покровському районі зареєстровано 267 пожеж. Як свідчить статистика, найбільша їх кількість виникає в житловому секторі.

Основними причинами пожеж рятувальники називають:

  • потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючий матеріал: 106 пожеж, травмовано одну особу, загиблих - 2 особи;
  • унаслідок обстрілу, бойових дій: 40 пожеж, травмованих та загиблих не виявлено;
  • коротке замикання електромережі: 37 пожеж, травмованих не виявлено, загиблий - 1 особа;
  • порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення: 21 пожежа, травмовано 1 особу, загиблих - 3 особи;
  • необережне поводження з вогнем, в тому числі при курінні: 17 пожеж, травмовано одну особу, загиблих - 10 осіб.

Найбільша кількість загиблих зареєстрована від пожеж по причині необережного поводження з вогнем. Це може статися від паління в нетверезому стані, надмірного вживання алкогольних напоїв. Саме любов до оковитої найчастіше стає каталізатором вогняних трагедій, коли й без того обділені достатком родини вмить залишаються ще й без даху над головою, а подекуди прощаються із життям.

Також Покровське районне управління ГУ ДСНС України у Донецькій області нагадує про заборону випалювання сухої рослинності або її залишків та сміття. Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, винна особа буде притягнута до адміністративної відповідальності та повинна буде виплатити штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 гривень для громадян та від 15 300 грн до 21 240 грн для посадових осіб.

Пам'ятайте: лише суворе дотримання елементарних вимог правил пожежної безпеки, допоможе Вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно від вогню.