Нещодавно Білицький зоопарк постраждав внаслідок обстрілу – прильоти були поряд із закладом. За словами адміністрації, пошкоджена технічна частина, де розташовувались дитячі атракціони, при цьому всі тварини вціліли. Про це знімальній групі телеканалу «Орбіта» розповіла адміністраторка зоопарку Тетяна.

«Тварини чудово їдять, гуляють. У них є будиночки зі шлакоблоку, вони там сховалися, коли був приліт. Тварини набагато швидше відчувають, коли щось летить. Вони одразу ховаються, навіть за кілька секунд до того, як ракета починає свистіти», – розповідає Тетяна.

Адміністрація зазначає, що 33 тварини евакуювали місяцем раніше – вони поїхали до зоопарку Полтавської області. Переговори про евакуацію тривають і зараз.

«Зокрема Вінницький зоопарк пропонував нам допомогу при евакуації тварин. Обов'язково евакуюватимемо, якщо обстановка буде загострюватись. Розглядаємо зараз багато варіантів, але хочеться, щоб тварини потрапили в хороші руки, тому що ми їх дуже любимо, вони для нас як діти», – каже адміністраторка.

У зоопарку зазначили, що готові до швидкої евакуації тварин і мають для цього все необхідне.

«У нас є весь транспорт для вивезення тварин – і фура, і буси, багато переносок, спеціально обладнаних міні-вольєрів. У нас все готове, але ми все ж таки сподіваємося, що все буде добре, і ми збережемо наш зоопарк у нашій Донецькій області», – розповідає Тетяна.

Заклад і надалі працює, зараз там наводять лад. Нагадаємо, зоопарк у Білицькому від початку повномасштабної війни не зачинявся, на сьогодні він останній в Донецькій області.