Група Метінвест за мілітарною ініціативою Сталевий Фронт Ріната Ахметова системно підтримує українських розвідників. Чергова партія допомоги ГУР МОУ містить генератори, батареї EcoFlow, дрони й теплий одяг.

Співпраця Головного управління розвідки та Групи Метінвест – одна з найтриваліших. У межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова компанія постачає розвідникам амуніцію, техніку, автівки та спецобладнання. Взимку до традиційних запитів додалися сезонні потреби, тому цього разу, окрім 20 дронів, бійці отримали 35 генераторів, 30 потужних акумуляторів EcoFlow, по 300 комплектів зимової форми й термоодягу та 50 пар тактичного взуття Lowa. Усе коштувало понад 10 млн грн.

Військові ГУР зараз знаходяться в найбільш гарячих точках – це Соледар і Бахмут, тож цей вантаж піде в місця запеклого протистояння ворогу.

– Підрозділи, які зараз працюють на «нулі», особливо потребують допомоги – і генераторів, і EcoFlow, і зимової амуніції. Та, безумовно, квадрокоптерів – як же без них. Ми вдячні Метінвесту за системну взаємодію, адже це не разова акція чи самопіар, це допомога з перших днів повномасштабного вторгнення, – зауважив представник пресслужби Головного управління розвідки Андрій Юсов. – Передана техніка й форма – високої якості, що зможе відпрацювати задачі в складних умовах і допоможе бійцям захистити себе та звільнити Україну.

У поставці для ГУР МОУ дрони – DJI Mavic 3 та Air 2; потужні мультизарядні станції EcoFlow; шестикіловатні генератори SUPTEC Austria; зимова форма натівського зразка, комплект термоодягу (кофта, штани, шапка, шарф, рукавиці, шкарпетки, бандана); тактичне взуття Lowa.

– За доброю традицією ми передаємо хлопцям з ГУР набір необхідних речей. Це генератори, батареї EcoFlow. Ми знаємо, що підрозділи розвідки знаходяться і в Бахмуті, і Соледарі, тож питання батарей там дуже актуальне. Передаємо також дрони, що є очима наших захисників. Відправляємо військову форму, термобілизну та взуття. Усе привезене з-за кордону, хорошої якості, – повідомив керівник проєктного офісу генерального директора Групи Метінвест Олександр Водовіз. – Зараз складно дістати павербанки, бо їх немає ніде в Європі. Замовлення на два місяці наперед. Ми замовляли наприкінці листопада, а вони дійшли тільки зараз, і то не всі. Подібна ситуація і з генераторами. Але для військових недолік генераторів на передку – це звук, тому зараз найбільш потрібні потужні батареї на кшталт EcoFlow.

Метінвест не вперше передає розвідникам сезонне обладнання. Раніше бійці отримали 20 генераторів для безперебійного електропостачання. 

Нагадаємо, що в межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова на підтримку армії Група Метінвест виділила 1,5 млрд грн. Компанія допомагає прикордонникам, розвідникам, підрозділам СБУ, військам ССО й іншим бригадам Збройних сил. 

Також Метінвест є одним із найбільших постачальників спецсталі й захисної амуніції в Україні. Металурги надали 150 тисяч бронежилетів і розпочали виготовлення спеціальних броньованих щитів, здатних захистити кулеметників та операторів крупнокаліберної зброї від ураження стрілецькими боєприпасами й уламками.

metinvest.media