28 грудня за участі керівництва транспортного відділу Покровської міської ради, районного управління поліції, депутата міськради Сергія Андрійченка, представників Громадської Ради та перевізників відбулось засідання координаційної ради з питань транспорту та безпеки руху на території громади. Про це повідомляє сайт Покровської міської ради.

На початку засідання присутні ознайомились з підсумками роботи за поточний рік та планами транспортного відділу.

За словами очільника цього напрямку Миколи Федотова, сьогодні одне з болючих питань – перевезення пасажирів міськими та приміськими маршрутами.

«Всього у нас 12 міських маршрутів. 14 грудня мав відбутись конкурс на визначення перевізників, але з певних причин його довелося перенести. До цього питання ми обов’язково ще повернемось, - сказав Микола Федотов. - З початку року відділ транспорту став самостійною юридичною особою – до нас надійшли повноваження не лише з контролю за пасажирськими перевезеннями, а й щодо організації дорожнього руху по всій громаді. Створено КП «Покровськавто», яке й здійснює відповідні заходи».

З моменту створення нового комунального підприємства на вулицях міста було встановлено близько 150 дорожніх знаків, понад 180 засобів безпеки дорожнього руху відремонтовано, стільки ж встановлено та замінено дефектних елементів примусового зниження швидкості.

Крім того, у вересні 2021 року було придбано професійну машину для нанесення дорожньої розмітки, завдяки якій нанесено понад 3400 кв.м пішохідних «зебр».

Під час зустрічі окрему увагу учасники наради приділили аварійно-небезпечним ділянкам дороги, де часто стаються ДТП з постраждалими. За словами представників поліції, такими є перехрестя вулиці Захисників України з вулицями Пушкіна та Європейська, а також перетин вулиць Пушкіна та Центральна.

Також було прийнято рішення залучити перевізників строком на 3 місяці для вивчення попиту на ринку транспортних послуг. На думку членів координаційної ради, це дасть змогу відкоригувати маршрути руху пасажирського транспорту та покращити автобусне сполучення між населеними пунктами громади.