Черговою жертвою шахраїв став покровчанин, який хотів через відому інтернет-платформу оголошень придбати двоколісний транспортний засіб. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

18-річний покровчанин хотів придбати велосипед, тож вирішив пошукати його на сайтах оголошень у мережі Інтернет.

Перебравши кілька варіантів, молодий чоловік знайшов той, що його цілком влаштував, і зателефонував на вказаний в оголошенні номер телефону. Обговоривши усі деталі покупки, покровчанин перерахував на картку продавця понад 5 тисяч гривень. Однак, хлопець так і не дочекався товару, за який заплатив, а спроби зв’язатися з «продавцем» виявилися марними, адже він на зв'язок не виходив.

Слідчі Покровського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян від зайвої довірливості та необачності під час купівлі-продажу товарів через Всесвітню мережу. Пам'ятайте, що чи не кожне друге оголошення розміщується аферистами. Потенційних покупців повинні насторожити порівняно низька ціна та вимога повної передоплати – це перші ознаки того, що людина спілкується з шахраєм. Купуючи товар, варто скористатися послугою «накладного платежу» - це дасть змогу оглянути товар і оплатити його по факту отримання. Тож будьте уважні та передбачливі, і вам не доведеться звертатись до поліції за допомогою у пошуках своїх грошей.