Комплексною послугою для ВПО в застосунку Дія скористалися вже понад 1,4 млн українців. Далі цифровізували ще 2 сервіси для переселенців: зміна фактичного місця проживання та скасування статусу ВПО.

Раніше, щоб отримати держпослуги для переселенців, треба було йти до органів соцзахисту фізично. І робити це при кожному переїзді у випадку зі зміною місця проживання.

Зі скасуванням довідки — люди частіше не доходили до держорганів офлайн і не скасовували статус, коли повернулися додому. Наприклад, за першу добу роботи послугою в Дії скористалися більше українців, ніж за місяць в офлайні.

Цифровізація приносить круті результати. Понад 200 тисяч разів українці скасували довідку переселенця та 110+ тисяч змінили місце проживання.

До того ж, ці послуги повністю автоматичні, тож не треба чекати, поки заяву опрацює реєстратор. Це економить ваш час, унеможливлює помилки в заяві та прибирає людський фактор.

У Мінцифрі продовжують працювати у форматі «є проблема - є цифрове рішення». Щоб українці витрачали час на важливе замість черг та поїздок у держоргани.

Тож змінити місце фактичного проживання чи скасувати довідку ВПО — це кілька кліків. Спростіть собі життя — користуйтеся Дією.