Звернувшись до поліції, 38-річний мешканець Покровська розповів, що хотів придбати легковик іноземного виробництва, тож вирішив пошукати відповідне оголошення у мережі Інтернет.

Перебравши кілька варіантів, чоловік знайшов той, що його цілком влаштував і зателефонував на вказаний в об‘яві номер телефону. Продавець пропонував перегнати авто з Білорусії, розмитнити його та доставити до дома покупця. Але для цього він попросив надіслати гроші для оформлення всіх необхідних документів та оплати процедури розмитнення.

Потерпілий перерахував на вказану банківську картку 20 900 гривень. І після цього зв’язок із продавцем увірвався.

«У поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство», - коментує ситуацію Іван Каплан, заступник начальника – начальник відділу кримінальної поліції Покровського районного управління поліції, - та проводять необхідні слідчі дії для встановлення особи афериста».

Правоохоронці ж наполегливо радять громадянам за жодних обставин не перераховувати гроші за ще не отримані товари та послуги, тим більше якщо мова заходить за значні суми коштів. Навіть фото накладної про нібито відправлений товар або вже начебто оформлених на авто документів ще не є гарантією того, що покупець отримає своє замовлення. Пам‘ятайте: ваша пильність – запорука збереження ваших коштів.

pokrovsk-police.dn.ua