За минулу добу до поліції звернулось п’ятеро мешканців Покровської оперативної зони із повідомленнями про те, що з їх банківських карток зникли гроші. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

До чергової частини Добропільского відділення поліції з ідентичними скаргами звернулись одразу дві жінки ‑ 35 та 53 років: після телефонного спілкування з «представниками служби безпеки банку» з їх рахунків зникли гроші. Зловмисники повідомили, що клієнткам необхідно авторизувати банківську картку, а для цього – назвати цифри, які в цей момент приходили потерпілим у вигляді смс. Обидві жінки були впевнені, що спілкуються із справжніми працівниками банку, тому й виконували всі їхні вказівки. В результаті такого «спілкування» перша потерпіла втратила 5 тисяч гривень, а друга – 8 тисяч 600 гривень.

Банківський рахунок ще одного мешканця Добропільщини та двох жителів Авдіївки спустошили «менеджери мобільного оператора». Так, потерпілим телефонували зловмисники, запевняли, що необхідно «активувати телефонну сім-картку для подальшого користування» та просили назвати два останніх телефонних номера, за якими телефонували клієнти. Громадяни слідували «інструкціям» зловмисників, після чого отримували смс-повідомлення про зняття грошей зі своїх рахунків. Житель Білозерського втратив 13 тисяч гривень, мешканець Ясинуватсього району 47 тисяч 500 гривень, а авдіївчанка – майже 4 тисячі гривень.

За всіма фактами слідчими поліції відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до 3 років тюрми.

Поліцейські звертаються до громадян: будьте пильними і не повідомляйте свої особисті данні незнайомцям, які представляються працівниками будь-яких установ.