Автопарк транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» поповнився 8 автобусами Volvo для перевезення робітників підприємства. Деталі дізнавались кореспонденти ТК «Орбіта».

«Ми купуємо автобуси європейського виробництва, тому що в нас основний парк – це автобуси виробництва Російської федерації та республіки Білорусь: МАЗ, ЛіАЗ, «Неман». Ми зіткнулися з проблемою відсутності запчастин у нашій країні. Тому було прийнято рішення придбати автобуси європейського виробника – більш якісні, надійні та з доступними автозапчастинами на ринку», – розповів начальник автоколони №2 транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Сергій Бакін. 

До того ж, білоруські автобуси, що відпрацювали понад десять років, були придбані до 2014-го, вже вичерпали свій ресурс і не підлягають ремонту.

Водій автоколони №2 Дмитро Іщук вже оцінив переваги автобуса Volvo. Він 20 років возить людей, але керувати таким транспортом йому ще не доводилось. Водій підкреслив величезну різницю між білоруськими автобусами та транспортом сучасного європейського автопрому.

«Багато вже відгуків від пасажирів. Набагато зручніше, м'якше, краще йде по трасі, по ямах. Тут є клімат-контроль, камера заднього виду з монітором – тобто при маневрі задом видно, що там відбувається. Видно також вхід-вихід пасажирів через монітор дверей», – розповідає Дмитро Іщук. 

Автобуси, що придбала компанія «Метінвест Покровськвугілля», не нові. Але їх стан, з урахуванням моторесурсу двигуна відомого автобренду, дає сподівання на можливість їх безпроблемної експлуатації не менше 10 років.

«Була проведена колосальна робота з пошуку цих чудових автобусів у Європі. Провели декілька відряджень, відвідали Польщу, Данію, Норвегію і зупинилися на цій моделі автобуса – Volvo 8900», – каже Сергій Бакін. 

У старих автобусах було 40 місць, в нових – 51. Транспорт буде задіяний на приміських і міжміських маршрутах. Наприкінці 2023 року вже працювали перші з автобусів, інші вийдуть на лінії на початку січня.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що «Метінвест» став найбільшим приватним донором української армії