Учора співробітники Покровського відділу поліції провели у приватному домоволодінні 44-річного мешканця Мирнограду санкціонований обшук в рамках кримінального провадження.

У ході обшуку поліцейські встановили, що чоловік зберігає цілий арсенал холодної та стрілецької зброї. Правоохоронці виявили автомат «Шмайсер», пістолет-кулемет Шпагіна, автомат Калашникова, гвинтівку Мосіна-Нагана, пістолет МР-365 К, пістолет «Магнум», револьвер системи Нагана, сім шабель, три гранати РГД-33 та 90 набоїв.

Зброя вилучена та направлена на експертизу, а відносно її власника відкрито кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Поліція нагадує, що незаконне зберігання зброї – злочин, який тягне за собою кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі. Звільнитися від покарання можна в разі добровільної здачі зброї поліцейським. Відтак, якщо ви виявили гранату, набої або будь-який інший небезпечний предмет – повідомте про це за телефоном «102» або до найближчого відділення поліції. Так ви збережете своє життя та життя оточуючих.