Учора, 2 серпня, Центральна виборча комісія встановила бездіяльність ОВК № 50 та взяла на себе її повноваження щодо встановлення результатів голосування в 50-му одномандатному виборчому окрузі. 

З метою попередження можливої провокації та протиправних дій було прийнято рішення перемістити виборчу документацію з проблемного округу за допомогою авіації МВС. Крім того, для забезпечення охорони задіяний поліцейський спецпідрозділ. Про це повідомляє департамент комунікації МВС України.

Заступник голови ЦВК Євгеній Радченко зазначив, що останній строк встановлення результатів виборів – 5 серпня. Допомога МВС дає можливість вчасно і оперативно закрити питання з підрахунком голосів.

«Ситуація для Центральної виборчої комісії достатньо не типова, таке стається вперше. Ми вдячні МВС та Нацполіції за можливість оперативно налагодити пересування членів комісії та уповноважених представників секретаріату до Покровська. Там ми отримаємо виборчу документацію, доставимо її до Києва та за добу проведемо підрахунок голосів», наголосив Євгеній Радченко.

Нагадаємо, в Покровську в одномандатному виборчому окрузі №50 члени виборчої комісії відмовилися виконувати рішення Донецького окружного адміністративного суду та самоусунулись від повторного підрахунку голосів. Тому ЦВК вирішили передати уповноваженим представникам Центральної виборчої комісії пакети з виборчими документами дільничних виборчих комісій окремих виборчих дільниць для проведення повторного підрахунку голосів та встановлення результатів виборів.

За фактом невиконання членами ОВК № 50 рішення суду Покровським відділом поліції внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про подію з ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 382 (невиконання судового рішення) КК України.

Варто зазначити, що 23 липня у Покровськ відправляли зведений загін спецпідрозділу ТОР. Спецпризначенці підсилювали забезпечення публічного порядку та безпеки на окружній виборчій комісії №50.