Урядова програма «Армія відновлення» надає безробітним українцям тимчасове працевлаштування через виконання суспільно корисних робіт із зарплатою, не нижчою мінімальної, та збереженням всіх соціальних гарантій трудового законодавства.

Покровськ – це місто, де багато вимушено переміщених осіб, які потребують допомоги. Безробітні, працюючі на суспільно корисних роботах, забезпечують стабільне функціонування громади.

Починаючи з листопада минулого року, у Покровському міському центрі зайнятості до участі в ній залучено 84 безробітних.

У підтримці нормальної життєдіяльності для населення гуманітарна допомога відіграє важливу роль. Так, було укладено договори про організацію та фінансування суспільно корисних робіт з КУ «Агентство розвитку громади» Покровської міської ради, КП «Господар» Удачненської селищної ради, КП "Покровськводоканал", Гродівська сільська рада за видами: розвантаження та завантаження необхідних матеріалів, розвантаження та пакування гуманітарної допомоги. За січень-березень 2023 року було розвантажено 288,3 т. гуманітарної допомоги та доставлено населенню дев’яти старостинських округів.

Отже, цей вид зайнятості надає змогу безробітним громадянам працювати та робити свій внесок у відновлення територій громад та країни у цілому.