Про підвищення тарифу на проїзд у міському транспорті загального користування, старт посівної кампанії, взаємодію з торговельними мережами та роботу КП «Покровськ Авто» розповів заступник покровського міського голови Анатолій Зінченко.

Він зазначив: як героїчно боронить Україну наша армія, так і місцеві підприємці міцно намагаються стояти на захисті продовольчої та пасажирської безпеки мешканців Покровської громади.

Про підвищення тарифу на пасажирські перевезення

– Ми знаємо, що новину щодо подорожчання вартості проїзду у міському транспорті не всі сприйняли однозначно. Але хочу підкреслити, що таке рішення прийняли самі перевізники, і поки що ми не можемо на це впливати. Жодного договору з міською радою підписано не було. Але, якщо взяти, наприклад, сусідні Мирноград або Костянтинівку, де такий же автопарк та відстань між зупинками, то в цих містах вже давно вартість квитка складає 10 гривень.

Ще до активної фази війни, у січні, транспортним відділом був об’явлений конкурс на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. Але він так і не відбувся. Сьогодні водії на свій розсуд надають нам послугу. Щоденно виходять на роботу, незважаючи на відсутність можливості вчасно ремонтувати свої автобуси та проводити діагностику: сьогодні дуже складно дістати запчастини. До того ж у два рази зросла вартість пального. Тому я дуже вдячний перевізникам, які залишились у місті та продовжують виходити на рейси. На постійному контролі питання і щодо курсування міжміських маршрутів. Ми спілкуємось зі старостами громади, з перевізниками та разом шукаємо шляхи вирішення цієї проблеми.

Щодо роботи КП «Покровськавто»

– Ще минулого року була придбана фарба та обладнання для нанесення дорожньої розмітки. Ми намагаємось зробити нашу транспортну інфраструктуру більш зручною та безпечною для всіх учасників дорожнього руху: водіїв та пасажирів.

Як сьогодні працюють торговельні мережі

– На жаль, через напад Росії на нашу країну, усі ланцюжки постачання в нашій громаді були порушені. Сьогодні, в умовах війни, місцеві підприємці змушені шукати нових постачальників. Завдяки своїй сміливості та кмітливості представники бізнесу налагоджують нові зв’язки. Ми як представники влади дуже дякуємо підприємцям, які лишились у громаді. По-перше, вони наповнюють місцевий бюджет. Крім того, у покровчан є можливість придбати харчові продукти, речі першої потреби.

У Покровській громаді розпочалась посівна кампанія

– З 15 фермерів 12 вже працюють у полі. Впевнений, що 99% земель громади буде засіяно. Покровські фермери трудяться на благо не тільки місцевих мешканців. А заради спільної перемоги й не лише на продовольчому фронті!

Джерело: Покровська міськрада