Французький альпініст, який вісім років тому знайшов на Монблані скарб - коробку зі смарагдами, сапфірами та рубінами, тепер отримав половину цих коштовностей, пише УНН з посиланням на BBC.

Металеву коробку на льодовику на горі Монблан альпініст виявив у 2013 році. На пакетиках з коштовностями можна було прочитати напис «зроблено в Індії», тому французька влада припускала, що вони належать комусь з пасажирів індійського лайнера, що розбився на Монблані більше півстоліття тому.

Везучий альпініст чесно, як того і вимагають французькі закони, відніс свою знахідку в поліцію і досі чекав, чи не знайдуться родичі власника коштовностей.

Але вони не знайшлись, і тепер, через вісім років, влада комуни Шамоні, де розташований Монблан, згідно з законом, поділили з альпіністом коштовності наполовину. Кожна половина коштує близько 150 тисяч євро.

Довідково

На Монблані минулого століття розбились два індійські лайнери. У катастрофі в 1950 році загинули 48 людей, а в 1966 році - ще 117. Французька влада припускає, що коштовності перевозив із собою пасажир другого лайнера, який летів із Бомбея (нині Мумбаї) в Нью-Йорк. Після тих двох катастроф альпіністи багато років час від часу знаходили на Монблані людські рештки та предмети з багажу.