Донецький національний технічний університет і Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» перейшли до активної фази реалізації грантової угоди зі створення «Акселератора молодіжних інновацій» (Акселератор), що була підписана 17 червня 2021 року.

Грантом передбачено навчання команди Акселератора, оновлення освітніх програм і модулів, а також облаштування коворкінг-простору та двох лабораторій – лабораторії з прототипування та електроніки, лабораторії технологічних та інженерних рішень.

Другого лютого ДонНТУ отримав першу партію обладнання, а саме: 12 потужних персональних комп’ютерів і ноутбук з ліцензійним програмним забезпеченням, 12 веб-камер, мережний комутатор і точки бездротового доступу, 12 джерел безперебійного живлення, проєктор і комплект для ведення стрімів.

Все це обладнання буде використано для облаштування коворкінгу, де в навчальний час будуть опановувати нові знання та технології студенти, а в позанавчальний час – жителі громади.

Такий підхід дозволить згуртувати активних діячів громади і представників малого та середнього бізнесу у просторах університету, а значить сприятиме більш ефективній роботі ДонНТУ у забезпеченні потреб і розвитку регіону.

«Нам важлива підтримка партнерів. Із Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України» ми співпрацюємо не перший рік. Особливо радує той факт, що вже у весняному семестрі студенти матимуть змогу опановувати знання з використанням сучасної техніки в комфортних умовах. Дуже сподіваюсь, що «Акселератор молодіжних інновацій» і сам інноваційний простір з назвою «ГоризонтХаб» дасть не тільки нові знання і практичні навички для студентів та жителів нашої громади, а й відкриє нові горизонти для започаткування власної справи з використанням ресурсів університету», – зазначив ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок.

Гліб Ступак, старший викладач кафедри автоматики та телекомунікацій