Жнива в Покровській громаді добігають кінця. Фермери вже зібрали близько 80% врожаю. Про хід збиральної кампанії та якість врожаю розповів директор Донецької державної сільськогосподарської дослідної станції Олександр Вінюков.

Аграрії розпочинали жнива традиційно з озимого ріпаку та гороху. Потім перейшли до ярого ячменю та озимої пшениці.

«Рік був дуже важкий, особливо для озимих культур, нетиповий для нашої зони. Було забагато вологи, дуже холодна весна, тому озимина розвивалася повільно», – розповів Олександр Вінюков.

Через ці фактори рослини хворіли, що вплинуло на їхню врожайність. Крім того, процес збору врожаю значно гальмували погодні умови. А ось якість тієї пшениці, яку почали збирати ще до дощів, була дуже висока зазначає Олександр Вінюков.

За його словами, в середньому по області вдалося зібрати 40 центнерів з гектару. Це – результат нормальний, однак не такий, який би хотіли бачити фермери.

«Якщо брати в середньому по країні, то це мало, ми далеко пасемо задніх, порівнюючи з іншими областями», – повідомив Олександр Вінюков.

Зараз поля Покровської громади паралельно почали засівати озимим ріпаком.

На сьогодні на Донеччині вдалося зібрати 370 тисяч тон зернових культур. Жнива хочуть остаточно закінчити вже за декілька днів.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».