У Покровську за сприяння міської військової адміністрації відбулась зустріч представників благодійного фонду «Право на захист» з городянами, чиї будинки постраждали внаслідок обстрілів. Про повідомляють у Покровській МВА.

У ході зустрічі адвокати надали інформацію щодо умов та порядку отримання компенсації за пошкоджені та знищені об'єкти нерухомого майна, зокрема, в рамках програми «єВідновлення» через застосунок «Дія». 

Покровчанам роздали пам'ятки з покроковою інструкцією щодо алгоритму дій для оформлення заяв на відшкодування збитків.

«Процедурою оформлення документів має право займатися власник нерухомого майна або юридично довірена особа», – наголосили правозахисники.

Учасники зустрічі також отримали роз’яснення щодо відновлення втрачених документів. Адвокати консультували покровчан і з інших питань: трудового, пенсійного законодавств, встановлення фактів народження, смерті тощо.

Наразі за адресами будинків, що зазнали руйнувань від російських атак, працює комісія Покровської МВА з фіксації пошкоджень для подальшого складання актів. Паралельно запущено процес технічної експертизи, результати якої вплинуть на подальшу експлуатацію пошкоджених будинків. 

За складеними висновками постраждалі зможуть отримати компенсацію за статусом пошкодженого або зруйнованого житла. Про це під час зустрічі розповіла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».