В першому випадку жінка діяла за вказівками «співробітника банку» і втратила 16 тисяч гривень, а в другому – покровчанка віддала незнайомцям 50 тисяч гривень, думаючи, що рятує власного онука. Подробиці повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

Вчора до чергової частини Покровського відділу поліції звернулась 37-річна містянка, яка поскаржилась на те, що її ошукали. Встановлено, що потерпілій зателефонували невідомі, назвались співробітниками банку й повідомили, що платіжна картка клієнтки заблокована. Незнайомці пообіцяли допомогти в її розблокуванні, а для «ідентифікації» - назвати свої персональні дані та пін-код нібито заблокованої картки. Покровчанка зробила все, про що її просили аферисти та одразу ж отримала смс-повідомлення про баланс рахунку, з якого щойно було знято 16 тисяч гривень. Жінка спробувала самостійно додзвонитись до «співробітників банку» з якими вона щойно спілкувалась і уточнити куди зникли гроші та як швидко вони опиняться на додатковому рахунку, однак телефон незнайомців не відповідав. Тоді потерпіла зрозуміла, що її ошукали й прийшла до поліції.

В цей же день до покровських правоохоронців надійшло повідомлення зі служби «102» про те, що невідомі особи незаконним шляхом заволоділи грошима мешканки Покровська 1941 року народження. Так, потерпілою виявилась пенсіонерка, якій зателефонував незнайомий чоловік та сказав, що її онук щойно потрапив у ДТП і йому терміново необхідно зробити операцію. Незнайомець попросив жінку зібрати всі гроші, що в неї є і віддати їх таксисту, який під’їде через кілька хвилин і відвезе гроші до лікарні. Як розповіла сама пенсіонерка, вона була ошелешена повідомленням незнайомця, тому нікому з родичів не телефонувала, а поклала 50 тисяч гривень в пакет і віддала таксисту. Лише коли він поїхав, жінка зателефонувала своїй доньці аби спитати про стан онука, однак здивована родичка сказала, що з хлопцем усе гаразд, він вдома та порадила матері негайно звернутись у поліцію.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайства» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років обмеження волі.