48 дітей з Покровської та Авдіївської громад місяць проживатимуть в санаторії курортного містечка Яремче в Карпатах. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Діти з двох громад: Авдіївської і Покровської – за допомогою благодійного фонду «Співдружність України» відвідають Яремче. Наших діток 27. Це гарна нагода відпочити, особливо зважаючи на загострення військової ситуації», – зазначив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Дітей, які вирушили на відпочинок та оздоровлення на захід країни, обирали за їхнім бажанням.

«Ми обирали не за категоріями, а за бажанням дітей та батьків. Тільки батьки розуміють стан ментального здоров’я своєї дитини. Старших відправляють самих, з тими, хто молодше, їдуть матусі. Категорії різні – від маленьких дітей до 15-16 років», – повідомила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

Доставити дітей до Дніпра допомогли партнери Покровської громади – благодійний фонд «Люкрейн». Далі юні туристи подорожуватимуть поїздом. Про безкоштовний трансфер залізницею в обидва напрямки потурбувалася Донецька обласна військова адміністрація.

Під час перебування в курортному місті школярі не припинятимуть онлайн-навчання, тож взяли в подорож гаджети. Діти проживатимуть в санаторії курортного типу, де поєднають відпочинок, оздоровлення, екскурсії і спілкування з друзями.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».