Нещодавно завершилася перша вступна кампанія до першого в Україні недержавного гірничо-металургійного вишу – університету «Метінвест Політехніка». Серед студентів навчального закладу є і співробітники компанії «Метінвест Покровськвугілля».

«До університету «Метінвест Політехніка» вступили 25 наших співробітників, – розповідає фахівчиня із взаємодії з навчальними закладами відділу навчання і розвитку персоналу «Метінвест Покровськвугілля» Олена Дунічева. – Уже розпочалися перші заняття, які проходять онлайн. Дуже приємно, що наші студенти спілкуються між собою, обговорюють програми та умови навчання, товаришують».

Руслан Струна сім років працює механіком дільниці шахтного транспорту в шахтоуправлінні «Покровське». Він закінчив Донецький національний технічний університет, а для отримання другої вищої освіти йому потрібно пройти півторарічне навчання за курсом «Гірництво».

«Це необхідно для подальшого розвитку, кар’єрного зростання, збільшення заробітної плати», –  вважає Руслан Струна.

Роботодавець, що планує розвиток свого підприємства на багато років вперед, зацікавлений у молодих фахівцях, які мають і вищу освіту, і практичний досвід роботи. А працівникам, готовим до подальшого професійного зростання, навчання в такому університеті дає більше можливостей.

«У сучасному світі хочеться вчитися, розвиватися, дізнаватися щось нове. А «Метінвест Політехніка»  – це сучасний університет з інноваційними методами навчання, з індивідуальним графіком», – зазначає студентка, спеціалістка відділу безперервного вдосконалення шахтоуправління «Покровське» Ірина Черевань.

В дівчини вже є дві освіти: гірницька та економічна, а навчання в «Метінвест Політехніці» – це можливість отримати магістерський ступінь у цікавому для неї напрямку. Тому Ірина здобуває третю вищу освіту за програмою підготовки «Аудит та консалтинг охорони праці».

Група «Метінвест» реагує на всі зміни у світі. Навіть під час викликів сьогодення у роботодавців є чітке розуміння запиту на фахівців. І завдання – зробити навчання таким, щоб воно було цікавим кожному студентові.

«В університеті є різноманітні програми навчання – це і гірництво, і металургія, і вартісне управління бізнесом. Тобто є вибір для всіх, хто має можливість і бажання вступити до «Метінвест Політехніки», – зазначає фахівчиня із взаємодії з навчальними закладами відділу навчання і розвитку персоналу «Метінвест Покровськвугілля» Олена Дунічева.

Після навчання в виші кожен його випускник впевнений у працевлаштуванні на підприємстві із соціальними гарантіями і можливістю кар’єрного зростання. Бо «Метінвест Політехніка» – це симбіоз креативних ідей та інноваційних рішень у технічній сфері, сучасні викладачі та талановиті студенти.