До чергової частини Покровського відділу поліції звернувся 40-річний місцевий мешканець, який поскаржився на те, що невідома особа незаконно заволоділа його грошима.

Встановлено, що напередодні потерпілому зателефонував незнайомець, назвався співробітником служби безпеки банку та сказав, що хтось намагається зняти гроші з рахунку чоловіка. Для того, аби захистити гроші клієнта, «співробітнику банку» знадобилися данні банківської карти. Покровчанин, не підозрюючи, що насправді спілкується із шахраєм, повідомив особисту інформацію. Як тільки телефонна розмова між чоловіками закінчилась, потерпілий отримав смс-повідомлення про те, що з його рахунку щойно знято 21 тисячу гривень.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3 років ув’язнення.

Поліцейські нагадують: пам’ятайте, що справжні співробітники банків не можуть запитувати особисту інформацію телефоном, вони можуть лише запросити клієнтів завітати до відділення банку й звернутися до оператора.