20 листопада відзначається Всесвітній день дитини (англ. Universal Children's Day). Цей день встановлений резолюцією 836 (IX) Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1954 року як день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини.

«Дитина була й залишається головним пріоритетом не лише для Міністерства освіти і науки, а й кожного громадянина. Усі наші зусилля та активності спрямовані на її благополуччя, гармонійний, інтелектуальний, фізичний та духовний розвиток як особистості», - написав очільник МОН Сергій Шкарлет.

Держава створює всі умови не лише для того, щоб людина виросла розумною й освіченою, а й намагається допомогти в реалізації своїх прав і обов’язків як члена суспільства.

«Даруймо дітям батьківську турботу, вчительську увагу, життєву мудрість і тепло душі. Плекаймо їх в атмосфері любові й розуміння! Освічена та щаслива молодь сьогодні – це успіх для України завтра!» - підсумував Сергій Шкарлет.