Жертвою телефонного афериста, який під час розмови представився працівником банку, став 18-річний мешканець Мирнограда. Чоловік довірливо виконав всі вказівки шахрая, в результаті чого втратив 20 тисяч гривень, повідомляє сайт Покровського районного управління поліції.

Потерпілий розповів поліцейським, що йому зателефонував невідомий та представився працівником банку. Незнайомець повідомив, що строк дії банківської картки чоловіка закінчився і тому для збереження грошей треба їх перевести на іншу картку. Заявник погодився і переказав 20 тисяч гривень зі свого банківського рахунку на картку, номер якої повідомив «працівник банку».

Після цього потерпілий звернувся до банківської установи, де йому повідомили, що ніхто з банку не телефонував і строк дії його банківської картки не закінчився. Чоловік зрозумів, що його ошукали та звернувся до поліції.

За вказаним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України та встановлюють місце знаходження шахрая.

Поліція вкотре звертається до громадян із застереженням не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались.

Тож якщо вам у телефонній розмові незнайомці пропонують виконати будь-які операції з вашою банківською карткою, краще відмовтеся від такої пропозиції та зверніться до найближчої установи банку аби вирішити ваше питання.

Будьте максимально пильними та обережними, не дайте жодного шансу аферистам збагатитися за ваш рахунок!