96 мільйонів гривень. Саме стільки заборгували жителі Донецької області за електроенергію, спожиту ще у минулі роки. Через це більше 177 тисяч осель за законом може залишитися без світла. Навіть за незначний, на перший час, борг у 200 грн. ДТЕК Донецькі електромережі закликає клієнтів перевірити чи немає в них заборгованості. І якщо вона існує – якомога скоріше її сплатити.

Борг за електроенергію у розмірі 96 млн грн виник ще до 1 січня 2019 року, коли до реформи на ринку електроенергії нинішній оператор системи розподілу ДТЕК Донецькі електромережі виконував не тільки функцію розподілу електроенергії, але й її поставки/продажу. Вже у квитанціях за січень 2019 року заборгованість за минулі періоди не вказувалась, адже продавати електрику жителям Донецької області почала інша компанія – постачальник універсальних послуг.

У 111 тисяч домогосподарств, тобто у більш ніж половини боржників, сума боргу становить менше 200 гривень. І за законом це вже є достатньою підставою, аби клієнта від’єднали від електромережі. У разі несплати боргу компанія у відповідності до порядку, передбаченому законодавством, має від’єднувати боржників від мереж.

Є чимало випадків, коли люди потрапляли до списків боржників, просто загубивши квитанцію або забувши її оплатити. Компанія дбає про комфорт клієнтів, тому закликає уважно перевірити наявність боргу. Повторне підключення коштуватиме від 82 до 345 гривень. Воно стане можливим тільки після сплати боргу та забере до 3 робочих днів.

Дізнатися чи є у вас несплачені квитанції можна:

1. В особистому кабінеті ДТЕК Донецькі електромережі.

2. За телефонами кол-центру: (099) 4 500 473, (096) 4 500 473, (0629) 450 473.