Урядом надано фінансову допомогу Фонду соціального страхування у розмірі 1,75 млрд гривень з метою погашення заборгованості по лікарняним для понад 330 тис. застрахованих осіб. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Унаслідок пандемії та підвищення рівня захворюваності на COVID-19 збільшилася кількість випадків амбулаторного та стаціонарного лікування застрахованих осіб, а відтак збільшилася кількість днів їх непрацездатності.

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову «Про виділення коштів для виплати матеріального забезпечення за страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності», якою передбачається виділення коштів для погашення заборгованості з оплати листків непрацездатності.

Як з’ясувати, коли оплатять лікарняний

Це можна зробити онлайн – інформація про стан фінансування лікарняних щоденно оновлюється у телеграм-каналі https://t.me/socialfund.

Уточнити дату можна також у відділенні Фонду соціального страхування, для цього у кожному обласному управлінні створено окремі «гарячі лінії», номера яких можна побачити за посиланням.