Донеччина готова до опалювального сезону на 90%. Про це та стан виплат компенсацій за пошкоджене і зруйноване внаслідок повномасштабного вторгнення росії житло говорили на брифінгу заступниці директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Лариса Гусевої.

«Із 4386 житлових будинків підготовлено 3904, це 89%. Заклади соцсфери готові на 97 відсотків: 473 об’єкти заплановано, 458 - підготовлено», - повідомила Лариса Гусєва.

Котельні готові на 87%, об’єкти водопостачання - на 98. Загалом на підготовку до опалювального сезону заплановано витратити понад 312 мільйонів гривень. Наразі витрачений 281 мільйон.

«Станом на сьогодні це власні кошти підприємств, – пояснила Лариса Гусєва. – Також задіяні кошти місцевих органів виконавчої влади».

Заплановано запуск повного опалення в 14 громадах. При чому до їх переліку увійшло і Селидове. До 1 грудня у місті мають встановити модульні котельні і подати тепло.

«В решті громад буде часткове опалення (підключатимуться об’єкти соцсфери та охорони здоров’я, - пояснила Лариса Гусєва. – У 10 громадах, наближених до лінії бойових дій, централізованого опалення не буде».

Мешканці, які залишилися у громадах, де відсутнє газо- та електропостачання, забезпечені буржуйками, пелетами, дровами та вугіллям. По області ще необхідно придбати 199 генераторів. 88 для громад де йдуть бойові дії і 11 - для об’єктів критичної інфраструктури.

Відзвітувала пані Лариса і про виконання програми єВідновлення. Про це дивіться у сюжеті ТК «Орбіта».