Учора до чергової частини Селидівського відділення поліції звернулася 38-річна місцева мешканка, яка поскаржилася на те, що її батька ошукали.

68-річний потерпілий почув від товаришів, що є людина, яка за недорого приганяє автомобілі, та вирішив скористатися його послугами й купити автівку.

На початку липня цього року чоловіки зустрілись, обговорили умови доставки та в той же день пенсіонер віддав автоділеру 3,5 тисячі доларів США та 30 тисяч гривень. Той запевнив, що доставить авто в найкоротший термін.

Коли минув місяць, а обіцяного транспортного засобу потерпілий так і не отримав, він подзвонив автоділеру і той відповів, що виникли деякі труднощі із документами, однак автомобіль от-от буде стояти у дворі замовника.

Пройшло ще кілька тижнів та замовлену машину пенсіонеру так ніхто і не пригнав. Спочатку незнайомець продовжував обіцяти пригнати автомобіль, але потім зовсім перестав відповідати на дзвінки замовника.

Запідозривши, що батько має справу із шахраєм, донька потерпілого прийшла до правоохоронців із проханням допомогти їм розшукати шахрая і повернути гроші.

Факт шахрайства того ж дня зареєстрували авдіївські поліцейські. До них звернувся мешканець Ясинуватського району, 1955 року народження, який повідомив, що невідома особа незаконним шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 11 тисяч 500 гривень. Встановлено, що потерпілий замовив в інтернеті побутову техніку, перевів за неї на вказаний продавцем рахунок гроші, однак так і не отримав своє замовлення. Коли спроби зв’язатись із постачальником виявились марними, ошуканий чоловік прийшов до поліції.

За цими фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре закликають громадян бути обережними й розраховуватись за будь-які товари та послуги лише після їх отримання і перевірки на відповідність якості та очікуванням.

pokrovsk-police.dn.ua