За добу 18 січня ворог наніс 13 ударів по цивільних населених пунктах Донецької області. Інформація про постраждалих цивільних не надходила.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, обстрілів зазнали 4 населених пункти: міста Авдіївка, Красногорівка, Часів Яр, село Новоселівка Перша. Для атак на цивільних ворог застосував ракети, артилерію, міномети.

Пошкоджено 7 житлових будинків та лінію електропередачі.

По Авдіївці окупанти завдали серію авіаударів. Руйнувань зазнали 6 багатоквартирних будинків і приватна оселя.

Крім того, сьогодні близько третьої ранку росіяни вдарили ракетою по Мирнограду. Пошкоджено 10 цивільних об’єктів – 7 багатоквартирних будинків, адмінбудівлю, магазин, ЛЕП.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 86 людей, у тому числі 15 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 103 890 осіб, серед них 13 860 – діти, 5 245 - люди з інвалідністю.

Про оперативну ситуацію по області станом на ранок 19 січня повідомив і начальник ДонОВА Вадим Філашкін.

Покровський район. Авдіївка зазнала 7 авіаударів. У Мар'їнській ТГ під вогнем артилерії Красногорівка, Новомихайлівка і Георгіївка. У Новогродівській ТГ пошкоджено приватні будинки у Галицинівці. У Гродівській ТГ в Іванівці пошкоджено адмінбудівлю, клуб, колишню школу і 3 приватні будинки. Серед ночі росіяни ударили по Мирнограду — пошкоджено 3 двоповерхівки, адмінбудівлю та інфраструктурний об'єкт.

Краматорський район. У Костянтинівській ТГ пошкоджено будинок у Диліївці та інфраструктурний об'єкт у Марковому.

Бахмутський район. У Званівській ТГ зруйновано будинок у Переїзному. У Соледарській ТГ обстріляні Роздолівка і Міньківка. У Часовоярській ТГ пошкоджені 5 приватних будинків і промислова споруда. У Сіверську знищено 4 будинки, ще 13 пошкоджено.