Підполковника СБУ засуджено до 12 років позбавлення волі за умисне вбивство. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

7 грудня 2021 року Донецький апеляційний суд підтримав принципову позицію прокурорів Донецької спецпрокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил та залишив без змін вирок Краматорського міського суду Донецької області стосовно старшого оперуповноваженого одного з підрозділів Служби безпеки України, визнаного винним у перевищенні влади або службових повноважень та в умисному вбивстві (ч. 3 ст. 365, п. п. 3, 4 ч. 2 ст. 115 КК України).

Прокурори у суді довели, що військовослужбовець у березні 2017 року викрав і незаконно позбавив волі цивільного громадянина з метою отримання від останнього зізнання у вчиненні надуманого злочину, застосовувавши до нього насильство, завдаючи удари та погрожуючи застосуванням зброї. Підполковник Служби безпеки України наніс потерпілому не менше 40 ударів по життєво важливих органах в область тулубу, ніг та голови, спричинивши тілесні ушкодження, несумісні з життям, що спричинили смерть цивільного громадянина.

Підполковника засуджено до 12 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, з позбавленням військового звання «підполковник».

Вирок суду набрав законної сили.