За добу 13 вересня ворог вдарив 11 разів по 7 населених пунктах Донецької області. Окупанти гатили по мирному населенню з артилерії, РСЗВ «Град», танків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

Під вогнем перебували міста Авдіївка, Торецьк, смт Очеретине, села Карлівка, Новоукраїнка, Острівське, Предтечине.

Пошкоджено 18 цивільних об’єктів: 8 житлових будинків, будівля сільської ради, школа, господарські споруди, гараж, ЛЕП.

З «Градів» росіяни накрили Новоукраїнку. Пошкоджено 7 приватних будинків, 5 господарських споруд, гараж, адмінбудівлю. Попередньо - без постраждалих.

З артилерії ворог бив по Торецьку, снаряди влучили у приватний будинок.

Крім того, надійшла інформація про поранену людину в Авдіївці.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 54 людини, з початку обов’язкової евакуації – 89 935 осіб, серед них 11 380 – діти, 4 017 - люди з інвалідністю.

Важливо!

Шановні громадяни, дотримуйтесь комендантської години та не виїжджайте самостійно неперевіреними маршрутами – ворог розстрілює цивільні авто. Влада за допомогою поліції організує евакуацію з подальшим поселенням – скористайтеся шансом вберегти своє життя.

Не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101.

Попереджаємо про шахрайські схеми під час війни, зокрема пов’язані з орендою житла, пошуком рідних тощо. Дотримуйтесь простих правил, щоб убезпечити себе від аферистів.

Будьте обережні, в захоплених населених пунктах загарбники займаються мародерством, відбирають транспорт.

Окупант масово розповсюджує фейки, тож довіряйте виключно офіційним джерелам інформації.