Красноармійською місцевою прокуратурою до Красноармійського міськрайонного суду спрямовано обвинувальний акт за частиною 2 статті 307 (незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, вчинений повторно) та частиною 2 статті 309 (незаконне виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту) КК України. Про це повідомляється на сторінці прокуратури Донецької області в Фейсбуці.

У ході досудового розслідування встановлено, що у жовтні 2018 року 25-річний чоловік, який вже має 3 судимості за корисливі злочини, знайшов за гаражами одного з мікрорайонів Покровська три дикорослих куща коноплі.

Однак завідомо знаючи, що операції з наркотичними засобами та психотропними речовинами є незаконними, приніс кущі до себе додому та виготовив з них особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс. Частину цього засобу він залишив для власних потреб, а іншу – продав за 200 гривень своєму знайомому.

На теперішній час досудове розслідування завершено. Зловмиснику, який очікує на вирок суду під вартою, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.