Напередодні Великодня в шахтоуправлінні «Покровське» традиційно випікають паски. За ароматним процесом спостерігала знімальна група ТК «Орбіта».

«Підготовка до свята завжди хвилююча», – зізнається кондитерка Альбіна Стибуль.

Головна мета, за словами майстринь, – потішити людей та підтримати багаторічну традицію, якій вже понад 20 років. 100 кілограмів тіста на один заміс, початок роботи – о п’ятій годині ранку, а останнім тістом після п'ятого замісу кондитерка Світлана займається вже близько п’ятнадцятої.

Тут не визнають паперові форми для випікання пасок – металеві вважають найкращими.

«Тільки в шахтоуправлінні «Покровське» є фігурні пасочки, як квіточки», – кондитерка Рита Виродова демонструє результат використання металевої форми.

Цього року в кондитерів, як і у всіх українців, у передвеликодні дні думки лише про нашу перемогу. Пані Рита каже, що пекти паски вдома не буде – її чоловік та син на фронті.

«Уже коли настане мир, я їм вдома напечу, і все буде добре», – каже кондитерка.

Коли паски вистигли, їх починають прикрашати. Глазур традиційна – на основі яєчних білків. А зверху ще солодкі фігурки, кожну з яких кондитерки шахтоуправління «Покровське» теж робили власноруч.

Жодного разу майстрині не відкрили журналістам секрету своєї смачної випічки. Кажуть: все як у всіх, але є певна родзинка. Мабуть, вона і ключова, бо шахтарі розкуповують паски щороку.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».