Дев’ять місяців приймає пацієнтів, хворих на коронавірус, інфекційне відділення Покровської КЛІЛ. Лікарі констатують: останнім часом спостерігається тенденція до зниження кількості хворих, що потребують госпіталізації. Разом з тим, пацієнти третьої хвилі COVID-19 прибувають до лікарні у дуже важкому стані.

На жаль, вірус мутує. Наприклад, раніше ставити на ноги хворих було значно легше. Нині ж вони мають купу ускладнень.

Лікування коронавірусу в інфекційному відділенні Покровської КЛІЛ для пацієнтів безкоштовне – відбувається за рахунок місцевого бюджету та національної служби здоров’я. Однак препарати, які потрібні для подолання супутніх хвороб, пацієнти мають купувати за власний кошт.

За словами старшої медичної сестри Лідії Белафін, відділення забезпечене на 100%. У достатній кількості препарати та все, що необхідно для лікування хворих на COVID-19. Є місячний запас ліків з розрахунку на 100 пацієнтів, необхідні препарати поповнюються вчасно.

Зараз на лікуванні у відділенні знаходиться 70 осіб. Максимально їх було 103. Нова хвиля навчила медиків не зволікати та діяти швидко.

Завідувачка інфекційним відділенням Юлія Кашик розповідає, що алгоритм роботи чітко відпрацьований. Пацієнт потрапляє до відділення, лікар оцінює ситуацію і відразу ж підключає систему з препаратом, який потрібен для лікування.

На початку тижня на апараті штучної вентиляції легень знаходилось п’ять осіб – такої одночасної кількості важких хворих у відділенні ще не було.

Початок четвертої хвилі медики прогнозують на серпень і закликають мешканців не нехтувати протиепідемічними заходами.

pokrovsk-rada.gov.ua