В Україні з’явилося цілодобове радіо з аудіоказками для дітей українською мовою. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook українська письменниця, поетка, громадська діячка, волонтерка АТО Марко Терен.

Читають казки співаки, актори, телеведучі та інші відомі українці, зокрема вокаліст гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк, поет і письменник Сергій Жадан, хіп-хоп виконавиця Alyona Alyona, співачка Jamala та інші.

Аудіоказки доступні за посиланням: https://kazky.suspilne.media/list.php

На сайті також можна завантажити розмальовки: https://kazky.suspilne.media/rozmalyovky.php

Марко Терен зазначає, що маючи справу з дітьми, дуже важливо дбати про інформаційну гігієну їхнього простору, якісний аудіо та відео контент, який вони споживають.

«Те, що діти читають, дивляться та слухають – формує їхню людську свідомість, культурну приналежність і повною мірою впливає на світобачення. Виховуючи дітей і бажаючи сформувати чи зберегти їхню українську ідентичність, дуже важливо пам’ятати про якісний контент рідною для них мовою», – зазначає письменниця.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Всесвітній день книги та авторського права у покровській бібліотеці імені Шевченка організували тематичний захід «Книга з добрих рук».