Управління соціального захисту населення продовжує надавати мешканцям громади спектр соціальних послуг, серед яких – забезпечення громадян вугіллям та деревиною, яку надає громада Міжнародна організація з міграції.

За словами начальниці УСЗН Ірини Бонзюх, тверде паливо розраховано на 400 домогосподарств і можуть його отримати ті мешканці, хто ще жодного разу у поточному році не отримував допомогу.

Крім того, фахівцями Управління продовжується нарахування виплат за рахунок коштів місцевого бюджету, а саме:

- виплачена матеріальна допомога громадянам міста на загальну суму 1 млн 375 тис.грн.

- виплачена матеріальна допомога на поховання 4 тис.грн.

- виплачена компенсація витрат на ЖКП почесним громадянам міста на суму 16, 5 тис.грн.

- виплачена компенсація на ЖКП особам з інвалідністю по зору на суму 48, 9 тис.грн.

Багато роботи було зроблено для надання всебічної підтримки мешканцям зруйнованої багатоповерхового будинку («Сонячний», 4). В управлінні соціального захисту населення створений єдиний штаб для всіх комунальних служб міста з метою комплексного вирішення потреб власників зруйнованого житла. Надана всебічна підтримка в оформленні документів для отримання Акту про зруйноване житло та оформлення матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету. Усім мешканцям було надано роз’яснення щодо можливості оформлення статусу внутрішньо переміщеної особи на підставі акту технічного обстеження щодо зруйнованого житла та в отриманні адресної допомоги ВПО згідно ПКМУ 332.

Подовжено роботу щодо надання допомоги та організації евакуації родин з дітьми, яких було вивезено із Бахмуту, Часів Яру, Костянтинівки, Сіверська.

За останні два тижні до м. Покровськ з зазначених міст прибуло 16 осіб, з них 8 дітей, всіх взято до обліку, забезпечено необхідним у побуті та одягом, а далі групами з супроводжуючою особою було надано допомогу у підвозі до залізничного вокзалу для подальшої евакуації у більш безпечному регіоні (Черкаси, Дніпро, Львів).

Також спеціалісти відділу соціальних гарантій беруть безпосередню участь в евакуації людей з компактним розселенням, наразі до Черкаської області. Отримавши заявки від контактного центру, обробляє їх, підраховує кількість евакуйованих та передає в онлайн представнику Департаменту соцзахисту для здійснення контролю. Протягом останніх двох тижнів з Покровського вокзалу було евакуйовано 850 осіб до м.Дніпро, Львів, Тернопіль, Черкаси, Київ.

Забезпечено гуманітарною допомогою у вигляді допоміжних засобів реабілітації (крісла колісні, ходунки) 7 осіб з інвалідністю.

В УСЗН продовжує працювати територіальний центр, який сьогодні надає соціальні послуги 1245 особам. Це догляд вдома, реабілітаційні послуги, психологічні послуги, консультування, інформування та ін., вдома двічі на тиждень послуги отримують 458 осіб.

Протягом двох тижнів адресно доставлено питну воду 340 отримувач соціальних послуг Відділення надання соціальних послуг вдома територіального центру, 79 осіб отримали перукарські послуги, 110 осіб отримали допомогу в пункті видачі речей.

Двічі на тиждень проходять заняття зі скандинавської ходьби, групи «Здоров’я», лікувальної гімнастики, загалом задіяно майже 50 осіб.

450 осіб відділення допомоги вдома отримали гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів.

Покровська МВА