Житлово-комунальний відділ міської ради активізував роботу щодо повернення житла до комунальної власності, щоб у подальшому надавати його молодим фахівцям, яких бракує у громаді. Про це повідомляє прес-служба Покровської міської ради.

За словами начальника житлово-комунального відділу Дмитра Візенкова, питання щодо службового житла у Покровську стоїть дуже гостро, адже у громаді існує велика потреба у спеціалістах різних галузей, у тому числі медиків. Аби залучити молодих фахівців, у громаді створюються умови для їх комфортного проживання.

«На сьогодні в роботі знаходиться близько 50 квартир, які будуть повернуті до комунальної власності. У більшості, це неприватизоване житло, яке тривалий час знаходиться без власників та де накопичились значні борги за житлово-комунальні послуги», - зазначив Дмитро Візенков.

Зусиллями фахівців відділу до комунальної власності громади вже повернуто шість квартир. Депутати міської ради підтримали ініціативу та виділили кошти для ремонту в чотирьох з них.

Сьогодні ремонтні роботи ведуться у двокімнатній квартирі, що розташована в одному з будинків у мікрорайоні «Південний». У приміщенні вже виконані демонтажні роботи, замінені вікна, підлога, двері, а також внутрішні комунікації.

«Квартира була у жахливому стані, - розповів представник підрядної організації Роман Якімаха. – Сьогодні вся чорнова робота виконана. Замінена сантехніка, покладений кахель. Залишилось поклеїти шпалери та змонтувати натяжні стелі».

Вартість ремонту однієї квартири коливається від 200 до 300 тисяч гривень, в залежності від кількості кімнат.

Робота щодо повернення житла до комунальної власності у Покровській громаді буде продовжуватись і надалі.