Сьогодні з нагоди 37-ї річниці аварії на ЧАЕС у Покровську відбувся урочисто-траурний мітинг біля пам’ятного знаку, встановленого у парку «Ювілейний».

Вшанувати героїчний вчинок ліквідаторів та жертв Чорнобильської катастрофи зібрались керівники Покровської МВА, представники структурних підрозділів військової адміністрації, міської організації Всеукраїнської ГО «Союз Чорнобиль України», активні мешканці міста та вдови загиблих.

«Сьогодні російське вторгнення змусило світ знову згадати про Чорнобиль. Але як і 37 років тому, так і сьогодні, самовідданість тоді рятувальників, а нині – працівників станції та військовослужбовців фактично дала другий шанс планеті. Через руйнівну силу атома в Україні постраждало понад 3 мільйони осіб. Вічна пам‘ять усім, чиє життя забрала аварія, і подяка кожному, хто рятував майбутні покоління. Чорнобиль – це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності наших земляків. Миру вам та міцного здоров’я!», – звернулась до учасників заходу заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна. 

Серед тих, хто був залучений до усунення наслідків катастрофи, були й мешканці Покровської громади.

«Серед ліквідаторів багатьох вже немає в живих, але пам‘ять про них завжди залишиться з нами. Дякуємо адміністрації громади, що не забувають нас та завжди допомагають у вирішенні будь-яких нагальних питань. Будемо жити!», – зазначив заступник голови Покровської міської організації Всеукраїнської ГО «Союз Чорнобиль України» Михайло Картишев. 

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку.

За інформацією Покровської МВА