У Покровську відбувся забіг в пам’ять про Владислава Горбунова, який загинув під час виконання бойового завдання в 2022 році. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Молодий військовий з Мирнограда Владислав Горбунов загинув у віці 22 років. Він був вихованцем Покровської ДЮСШ, членом збірної команди Донецької області з регбі. Символічний забіг провели в день народження Владислава – 3 травня. У ньому взяли участь тренери, вихованці секцій, учасники Покровської молодіжної ради та волонтери.

Читайте також: Захищаючи Україну, загинув регбіст Владислав Горбунов

«Владислав Горбунов був моїм вихованцем, займався в секції регбі ДЮСШ Покровська. Займався з 10 років, був дуже гарним спортсменом – чемпіоном та призером Донецької області, срібним призером Чемпіонату України з регбі-7 серед чоловічих команд. Дуже гарна людина, світлий та усміхнений хлопець. На жаль, два роки тому в боях за Батьківщину пішов з життя. Йому назавжди 22 роки», – розповів організатор заходу, директор Покровської ДЮСШ Ігор Юркін.

Для зручності організували два забіги. Спочатку стартували молодші – їм треба було подолати 500 метрів. Після цього відбувся забіг для дорослих на дистанцію кілометр.

За збігом обставин, забіг приурочили ще й до 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України.

Усім, хто не зміг долучитися до заходу, однак хоче вшанувати пам'ять Владислава Горбунова, спортивна спільнота Покровська пропонує підписати петицію про присвоєння йому звання «Герой України» на сайті президента.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».