Сьогодні Покровський педагогічний коледж зустрічав учасників VII Конгресу освітян Донеччини під назвою «Освітня реформа Донеччини: Рухаємось вперед!», присвяченого 30 річниці незалежності України. Захід зібрав педагогів з усієї Донецької області у загальному прагненні удосконалити й реформувати освітню систему регіону.

Конгрес стартував ще вчора, 26 серпня, у дистанційному форматі та об’єднав близько 2500 учасників: науковців, методистів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, керівників закладів освіти, педагогічних працівників, психологів, корекційних педагогів закладів освіти, фахівців ІРЦ, представників ГО з різних територіальних громад області та регіонів України.

У рамках конгресу будівля Покровського педагогічного коледжу перетворилася на справжній освітній простір з тренінгами, презентаціями, тематичними фотозонами та виставковими майданчиками.

Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти презентував свої тренінгові центри з актуальних питань професійного розвитку педагогічних працівників.

Були представлені декілька локацій, що охоплюють різні напрямки освітнього простору – від дошкілля до вишів: «Математичний калейдоскоп дошкілля», «П’яті класи НУШ: нові горизонти», «STEM для майбутнього», «Психологічні лайфхаки для адаптації».

Урочисте відкриття пленарного засідання розпочалося з гімну України у виконанні хору «Перлина» з Краматорська.

Із привітальним словом до присутніх звернулась заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.

«Я щиро вітаю вас з 30-річчям незалежності нашої молодої держави, – розпочала свій виступ Юлія Костюніна. – Ці 30 років були різними й не завжди легкими, бо це було становлення. А разом з тим за цей час ми стали мудрішими, міцнішими, сильнішими та амбітнішими. І сьогодні ми маємо головну ціль – будувати та розвивати європейську державу. Започатковані в Україні реформи спрямовані саме на це. Тому серед основних пріоритетів державницької політики є питання розвитку та реформування освітньої галузі».

Директор департаменту освіти та науки облдержадміністрації Тетяна Сідашева розповіла про основні здобутки закладів Донеччини за останні роки.

«Згідно з вітальним посланням Президента України Володимира Зеленського, найголовніша й найвідповідальніша мета суспільства у сучасних умовах – захистити та вберегти дітей, сформувати освічене, ерудоване, креативне суспільство в майбутньому, – зазначила Тетяна Сідашева. – Він наголосив, що питання розвитку та підтримки інтелектуальної еліти є одним із ключових завдань освіти. Роботу освітньої галузі Донеччини спрямовано на реалізацію завдань державної політики, розбудову системи якісної, конкурентоспроможної та доступної освіти, реалізацію незалежної стратегії розвитку України».

Програма форуму розрахована майже на весь день. За цей час освітяни також розглянули реформу шкільного харчування, цифрову трансформацію шкіл, умови реалізації програми «Велике будівництво» у закладах освіти, сучасні системи управління закладами для керівників.