Сьогодні відзначається потрійне свято – День Покрови Божої матері, День козацтва і День захисників і захисниць України.

На Центральному кладовищі Покровська відбувся урочистий захід, на якому представники міської влади та керівництва Покровського району, керівники силових структур, військовослужбовці та представники громадськості відзначили героїзм сучасних нащадків славетних козаків, які захищають нашу державу, і вшанували пам'ять полеглих бійців.

«У цей день ми вітаємо наших героїв зі святом, – зазначив покровський міський голова Руслан Требушкін. – Бажаємо перемоги, миру, злагоди тим, хто зараз несе свою почесну службу на захисті кордонів України. І, звичайно ж, вшановуємо тих, хто загинув у цій боротьбі. Ми маємо пам’ятати, якою ціною виборюється незалежність нашої держави, і зберігати нашу історію для нащадків».

«Сьогодні ми вшановуємо тих хлопців і дівчат, які віддали свої життя, боронячи кордони нашої країни, і тих, хто захищає її зараз, – підкреслила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. – Хочеться побажати в цей день, щоб Покров Богородиці захищав кожну сім’ю, дозволяв матерям щодня бачити своїх дітей, відчувати, що вони живі і здорові».

«Хочу подякувати всім тим, хто боронить нашу державу від збройної агресії, – наголосив керівник Покровської РДА Андрій Бондаренко. – А також вшанувати пам'ять героїв, полеглих у боротьбі за Україну. Ці люди – приклад справжньої любові до нашої країни».

На прикладах беззавітного служіння Батьківщині, беззаперечного виконання службового обов’язку захисниками та захисницями виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які проявили свій патріотизм, відповідальність та безмежну любов до країни. Саме на цьому наголошували присутні на заході військовослужбовці та поліцейські, які своїм покликанням обрали служіння державі.

«День захисників і захисниць України – дуже символічне свято, – відзначив начальник Покровського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки підполковник Ігор Валяєв. – Його відзначали у різні часи, але мета завжди була одна – боротьба за нашу державу, її незалежність і суверенітет. Ми повинні знати і шанувати нашу історію, адже знову на нашій землі йде війна, і знову ми маємо захищати Україну. Хочу побажати усім військовослужбовцям, які зараз виконують свої завдання за призначенням, міцного здоров’я, щастя, добробуту, мирного неба над головою. І обов’язково – нашої перемоги».

«У цей день в наших серцях не тільки гордість за наших захисників і захисниць, – підкреслив начальник Покровського районного управління поліції підполковник Юрій Кондрацький. – Душу також переповнює біль та сум за тими, кого зараз немає з нами. У цей день ми маємо наголосити: свято Покрови Пресвятої Богородиці – це наша культура і духовність, про які не має права забути жоден українець, жоден щирий і справжній патріот. Напевне, нам не вистачить цілого життя, якщо ми будемо згадувати хвилиною мовчання кожного бійця, кожного захисника, якій віддав життя за нашу незалежність. Тому зараз хочеться попросити у Бога тільки одного – щоб скоріше скінчилася війна, і всі воїни повернулися додому».

Після урочистої частини відбувся молебень та покладанні квітів до могил полеглих захисників України, які знайшли вічний спокій у рідній землі.